2016. december 01. csütörtök, 18:56 |
November 21-én megkezdődtek az Európai Hulladékcsökkentési Hét székesfehérvári rendezvényei. Elsőként az ételhulladékok csökkentése volt kitűzött célunk. Meghirdetésünkre a jelentkezők kis csomagokat hoztak vasárnapi nem romlandó élelmiszereikből, melyeket csere-bere formában az e célra megterített asztalra raktak. Ezután mindenki kedvére válogathatott és választhatott a számára kedves ételekből. A jó hangulatú találkozón minden élelmiszer új gazdára lelt, elmondhatjuk, hogy a kidobásra került ételmennyiség mennyisége „0” dekagramm lett.
|
2016. december 01. csütörtök, 15:41 |
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a NABE Zamárdi csoportja 2016. november 19-én csere-bere börzét szervezett a Közösségi Házban, melyre a résztvevők elvitték az otthon feleslegessé vált tárgyaikat, hogy azok új gazdára találjanak.Az akció sikeres volt, 143 kg leadott holmiból 124.8 kg új gazdára talált és megmenekült a szemétbe jutástól. Ezek között voltak gyermek- és felnőtt ruhák, játékok, könyvek, cipők. Zamárdiban hagyománya van a jótékonysági akcióknak. A NABE csoport évek óta szervez gyűjtést az erdélyi testvértelepülés lakóinak. Néhány éve kerestek Belső-Somogyban hátrányos helyzetű településeket, így jutottak el Somogyfajszra és Belegre, ahova karácsony előtt hatalmas rakománnyal indulnak útra az ottani gyerekek örömére. Ez idén sem lesz másként, nagy szeretettel készülnek a találkozásra itt is, ott is.
|
2016. december 01. csütörtök, 15:38 |
Szauer Rózsa a NABE elnöke tartott bemutatót arról, hogy milyen környezetbarát tisztítószerekre cserélhetők le a háztartásokban fellelhető mérgező anyagok. A műhelymunka során folyékony mosógélt készítettek mosószappan, mosószóda, és szódabikarbóna felhasználásával az ismertetett recept szerint 7 liter mosógél készült, amiből mindenki vihetett haza próba adagot, egy átlagos mosáshoz 1 deciliter szükséges.
|
2016. december 01. csütörtök, 15:35 |
A hétfői napra meghirdetett „Hozz egy dobozt” akció során a hétvégi menüből megmaradt, jó állapotú finomságokat közösen fogyasztották el a népházban dolgozók és a NABE tagjai. Az ételek többsége szezonális, őszi, káposztából készült finomság volt, mint töltött káposzta, káposztás csülök, párolt káposzta kacsa sülttel, köretként héjában sült krumpli…., no és nagy adag szalontüdő, amit tovább dobozoltunk.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
4. oldal / 113 |