Kezdőoldal Hírek Friss hírek Ugorj fejest az élményekbe!
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Ugorj fejest az élményekbe!
2009. március 19. csütörtök, 15:19
A Víz Világnapja programjai Esztergomban, a Duna Múzeumban és a volt Zsinagógában 2009. március 20-án
Az ENSZ közgyűlésének határozata alapján 1994. óta március 22-én ünnepeljük az éltető vizet. Az idei év mottója: Határokkal osztott vizek – határtalan lehetőségek. Ennek jegyében szervezi a világnaphoz kapcsolódó programjait az esztergomi Várszínház és Kultúrmozgó Kht. és a Duna Múzeum is, ahol március 20-án, pénteken várják az érdeklődőket a vizes események.
A délelőtti programok elsősorban iskoláscsoportoknak szólnak. A múzeum saját foglalkozásai, a kiállításhoz kapcsolódó játékok mellett az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. munkatársai által hozott bemutatók, interaktív tevékenységek teszik izgalmassá a vízzel való találkozást, a vízről való gondolkodást. A diákok megismerhetik a Duna menti védett területeket és az ott élő vízimadarak jellegzetességeit, tanácsokat kaphatnak a környezetbarát háztartás kialakításához. Megvizsgálhatják az ivóvíz összetételét és kiszámíthatják saját ökológiai lábnyomuk méretét. Akinek kedve tartja, kézműves foglalkozásokon vehet részt, a kicsikkel pedig hidas játékokat játszunk.
 
A Víz Világnapjához kapcsolódó programok sora délután 16 órakor a Várszínház és Kultúrmozgó Kht.-val közös szervezésű „vizes” produkciójával, Papp János színművész felolvasószínházával folytatódik a volt Zsinagóga épületében. A napot Illényi Katica 19 órakor kezdődő koncertje zárja.
További információ: www.dunamuzeum.hu
 
 Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület kampánya a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) a “lakossági tanácsadás fejlesztése a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok hatékonyságának növelése érdekében" című pályázata keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 


© 2021 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.