Kezdőoldal Hírek Friss hírek Egyenlő esélyek a Hild téren
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Egyenlő esélyek a Hild téren
2009. május 17. vasárnap, 09:22
Május 8-án Esélyegyenlőségi Napot tartott a szolnoki Esélyek Háza Egyesület, melyre a Beklen Alapítvány és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület is meghívást kapott. Az utcai akciónapra a Nimfea Egyesület ökológiai lábnyomszámítással és általános tanácsadással érkezett.
Az Esélyegyenlőségi Nap alkalmából többek között a mozgássérültekkel, romákkal, nyugdíjasokkal, a nők jogaival és a hallássérültekkel foglalkozó standokon nézhettek szét az érdeklődők, emellett tájékoztatást kaphattak az európai jogról és a Nimfea Egyesület standjánál a környezetvédelem problémaköréről is. Számos kiadványt, újságot vittek el az érdeklődők amellett, hogy az egyesület több mint két tucat fiatallal és időssel, mozgáskorlátozottal és romával készíttette el az egyénre szabott ökológiai lábnyomot.

A számok alapján megállapítható, hogy a mozgáskorlátozottak helyzetükből adódóan magasabb ökológiai lábnyommal rendelkeznek, melyen változtatni kevéssé lehet, így a változást az ép testben élőknek szükséges meghozni. Az akciónapon a nyugdíjasoknak volt a legkisebb az ökológiai lábnyomuk, hiszen a kis nyugdíjból beruházásokra, utazásokra nem fordítanak, még a fiatalok átlagban 300-340 pont közötti értékeket mutattak. A felmérés alapján viszont a megkérdezettek 90 %-a a hazai, helyi termékeket keresi a boltokban.

Május 16-17-én Túrkevén a Ligetben, a Juhászfesztivál programját színesítik általános tanácsadással és ökolábnyom számítással az Egyesület munkatársai. A Nimfea Egyesület második akciónapja a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának másfél évig futó EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott projektje révén valósul meg. Az NCTA koordinálását az Ökotárs Alapítvány és partnerei végzik.
 
 


© 2021 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.