Kezdőoldal Hírek Friss hírek Aggteleki Építész napokon az Ökológiai Intézet
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Aggteleki Építész napokon az Ökológiai Intézet
2009. július 24. péntek, 10:25
Aggtelken a Deák utca elején, a sokak által csak Tóvégnek nevezett területen állít sátrat a Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány (ÖKI). A civil szervezet az Aggteleki Építésznapok keretében, a környezettudatos életmód jegyében ingyenes környezeti tanácsadással, ökolábnyom-számítással és környezetbarát termékbemutatóval vár minden érdeklődőt július 25-én 10 és 16 óra között.
A miskolci Ökológiai Intézet Alapítvány környezeti tanácsadó irodájának standjánál és paravánjainál az érdeklődők tanácsokat és kiadványokat kaphatnak a környezetbarát életvitelről, megismerkedhetnek a környezetbarát termékekkel és felhasználási lehetőségeikkel, mindennapi energiatakarékossági praktikákkal, valamint a házi komposztálás fortélyaival. Kiszámíttathatják ökológiai lábnyomukat és megtudhatják, hogyha szükséges, miként faraghatnak rajta. Információkat kaphatnak a környezeti jogérvényesítés lehetőségeiről, melyeket lakossági panaszaik, bejelentéseik során hasznosíthatnak. Az év folyamán számos megkeresés érkezik, irodánkat személyesen, levélben vagy e-mailen keresik meg avarégetés, tömegközlekedés, közúti forgalomcsillapítási lehetőségek, ipari tevékenység légszennyezése, vízfolyások szennyezése, illegális autóbontó témában, de akár kutyapiszok vagy energiahatékonyságot növelő megoldások, megújuló energiaforrás kérdésében is. Készséggel segítünk, s most már nem csak az irodából, de szabadtéri rendezvények során is. Az ÖKI Aggtelken vár mindenkit, aki érdeklődik a bioépítészet, ökológiailag fenntartható építkezés, környezetbarát és jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező építőanyagok iránt.
A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) projektje az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus, a Norvég Civil Alap által támogatott. A civil alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

További információ:

Kenéz Mónika, környezeti tanácsadó,
Ökológiai Intézet Alapítvány
3525 Miskolc, Kossuth u. 13.
46/505-077,
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.