Kezdőoldal Hírek Friss hírek Helyi termékkel a környezetszennyezés ellen
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Helyi termékkel a környezetszennyezés ellen
2009. szeptember 08. kedd, 07:46
Az E-misszió Egyesület Nyíregyházán, a Jókai téren a Korzó-teraszon, a Helyi Termék Fesztiválon ingyenes környezeti tanácsadást, ökolábnyom-számítást és környezetbarát termékbemutatót tart szeptember 12-én 10 és 18 között.
A messzi földről utaztatott termékek, termények nem csak élelmiszerbiztonsági problémát vetnek fel, de a minőség megőrzése érdekében a vegyszeres kezelés miatt a táplálkozásélettani, egészségügyi hatások sem elhanyagolhatók, s a közúti szállítás környezetszennyező volta is számottevő. Miért eszünk télen földiepret és miért marokkói a paradicsom, a szőlő és bor hazájában miért török a mazsola és miért kínai a tarkabab, lencse. Miért együnk inkább idénygyümölcsöt és mire figyeljünk vásárláskor - ezekre választ kaphat a rendezvényen. Szembesüljön Ön is a szállítás környezeti terheivel (légszennyezés, útburkolat tönkretétele, fosszilis tüzelőanyagok használata révén) és tudja meg, miért fontos a helyi piac védelme! Tartson velünk!
 
A vidéki kampánynap a KÖTHÁLÓ “lakossági tanácsadás fejlesztése a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok hatékonyságának növelése érdekében" című, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektjének része.
 


© 2021 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.