Kezdőoldal Hírek Friss hírek Tanácsadás és zöld forródrót a miskolci Kocsonyafesztiválon
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Tanácsadás és zöld forródrót a miskolci Kocsonyafesztiválon
2010. február 12. péntek, 05:47
A 2010. február 19-21. között zajló, idén 10. jubileumát ünneplő Kocsonyafesztivál Zöld Sátrában az Ökológiai Intézet Alapítvány tanácsadói ismét tesztelik a miskolciak és messzebbről odalátogatók környezettudatosságát. A civil szervezet a KÖTHÁLÓ tagjaként éppen egy éve kezdte számolni a lakosság erőforrás felhasználását tükröző ökológiai láblenyomatot. A tavalyi „kocsonya” átlag 2,8 ha volt, ami az országos átlagértékhez képest (3,7 ha) még jónak tekinthető, de a ha mindenki így élne, már akkor is 25%-al nagyobb Földre lenne szükségünk.
A szervezet az eredmények javulását szeretné elősegíteni a háztartások zöldítéséhez nyújtott praktikus tanácsokkal, környezetbarát termékek bemutatójával és számos ismeretterjesztő, szemléletformáló kiadvánnyal. Idén is számolnak ökolábnyomot, és a Zöld Sátor nyitvatartási ideje alatt „Zöld Telefon” működik, ahol forró dróton adnak tanácsot környezeti ügyekben. Hívhatja a 30-417-2456 számot!
A 3 nap alatt 20 előadás és filmvetítés, valamint 26 partnerszervezet várja a látogatókat komposztálási bemutatóval, környezetkímélő háztartási szerekkel, egészséges ételekkel, itallal, energiahatékonysági bemutatókkal és más érdekességekkel. A gyerekek a játszóházakban találnak elfoglaltságot, és mindenki gyönyörködhet a „Válts!” c. rajzpályázatra érkezett több száz pályamunkában.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány utcai tanácsadó napjait (február 19-20.) a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) projektje keretében az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus, a Norvég Civil Alap támogatta. A civil alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

Kenéz Mónika környezeti tanácsadó
Ökológiai Intézet Alapítvány
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.