Kezdőoldal Hírek Friss hírek A Napot ünnepli a KÖTHÁLÓ!
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

A Napot ünnepli a KÖTHÁLÓ!
2010. május 12. szerda, 05:19

Az Európában immár hagyománnyá vált Solar Days kampányhoz ismét csatlakozott a KÖTHÁLÓ három tagja. A Napnak, mint energia- és fényforrásnak, az élet alapvető feltételének idén is tudatformáló családi rendezvényekkel tiszteleg a nyíregyházi, miskolci és hajdúböszörmény szervezet:

 

Nyíregyházán, a Kossuth téren május 12-én 10 és 17 óra között az E-misszió Egyesület biovásárral egybekötött Nap Napját tart, ahol a helyi biogazdák mellett megújuló energiákkal foglalkozó szervezetek is bemutatkoznak. Megmérik a résztvevők ökológiai lábnyomát, a környezeti tanácsadó iroda pedig segít abban, hogy környezettudatosabb életet élhessen.

Miskolcon, a Szent István téren május 13-án 10 és 16 óra között Nap Napjával egybekötött virágosztást tart az Ökológiai Intézet Alapítvány.

Az Európai Solar Napon a szervezet standjánál megismerhetnek a napenergia-termelési lehetőségekkel (napkollektor, napelem, napkályha), s ezeket a gyakorlatban ki is próbálhatják. A Környezeti Tanácsadó Iroda pultjánál ismét lehetőség kínálkozik ökológiai lábnyomszámításra, lakossági tanácsadásra, valamint megismerhetik a zöldebb termékeket.

A belvárosi virágosztási akció keretében az IVS belvárosi rehabilitációs projekt részeként muskátlis ládákat vehetnek át azok a miskolciak, akik lakcímkártyával igazolják, hogy a belváros alábbi utcák által határolt részén laknak: Fazekas u. - Szeles u., Hatvanötösök útja - Soltész N. K. u.,- Vörösmarty M. u.,- Bem J. u., - Dankó P. u., - Aulich J. u., - Mendikás dűlő, - Domb u., - Nagyváthy J. u., Vologda u.

A Zöld Kör május 16-án vasárnap, 10 órai kezdettel összevonva ünnepli a Madarak és Fák Napját, illetve a Nap Napját Hajdúböszörményben, a Fürdőkertben. Lesz ingyenes környezeti tanácsadás, ökolábnyom-számítás, s az érdeklődőket a napenergia hasznosításról szóló kiadványokkal és a hajdúsági kunhalmok és természeti értékek védelméről szóló előadással várják.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.