Kezdőoldal Hírek Friss hírek Illegális fakivágás a Munkácsy utcában
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Illegális fakivágás a Munkácsy utcában
2011. január 11. kedd, 05:45

2010. decemberében egy veszprémi lakos azzal a panasszal kereste fel egyesületünk tanácsadó irodáját, hogy társasházuk előtti ezüstfenyőjüket kivágták. A panaszos elmondása szerint a fenyő teljesen ép és egészséges volt, nem érti miért volt szükséges a kivágás. Azt is kifogásolta az illető, hogy nem használták fel a fát értelmes célokra kivágás után, hanem feldarabolták az egészet apró darabokra. Karácsony előtti időszakban került kivágásra a fa, így fel lehetett volna ajánlani akár iskolás gyerekeknek vagy bármiféle közcélú hasznos dologra.

 

Környezeti tanácsadónk a bejelentést követően a helyszínen is megbizonyosodott az esetről, dokumentáló fényképeket készített és beszélt a bejelentő féllel, illetőleg a szomszéddal, aki látta az esetet.

A helyszíni bejárás után a tanácsadó levelet írt az ügyben illetékes önkormányzat jegyzőjének és kérte a fa kivágásához kapcsolódó következő dokumentumkokat: előzetes helyszínbejárás jegyzőkönyve, témában beszerzett szakvélemények, a fakivágást engedélyező határozat.

Az önkormányzat elmondása szerint a Munkácsy 1/E előtti területre fakivágási engedély nem lett kiadva, így feltehetően engedély nélküli fakivágás történt, amely szabálysértési tényállás.

Amennyiben sikerül kideríteni a fakivágás elkövetőit, úgy szabálysértési eljárás lefolytatására kerül sor Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Irodáján.

Tanácsadónk kérte a bejelentőt, amennyiben tudomása van az elkövetőről, azt jelezze az illetékes önkormányzat felé vagy a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület tanácsadó irodáján.

 

Decsi Márton
Környezeti tanácsadó

Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület
8200 Veszprém, Rákóczi F. u. 3. ½
Tel: 88/578-390, Fax: 88/578-391
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text31928 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.csalan.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.