Kezdőoldal Hírek Friss hírek Egy fényesebb jövőért! - Napos Napok Magyarországon
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Egy fényesebb jövőért! - Napos Napok Magyarországon
2011. április 20. szerda, 05:25

 

Felhívás

Napenergiát népszerűsítő rendezvények szervezésére

 

Arra hívjuk Magyarország önkormányzatait, oktatási intézményeit, civil szervezeteit, napenergia-hasznosítással foglalkozó cégeit valamint a magánszemélyeket, hogy csatlakozzanak Magyarország első Napos napok kampányához!

 

A kampány célja, hogy felhívjuk a magyar lakosság figyelmét a napenergia előnyeire, a benne rejlő lehetőségekre, valamint ezek környezettudatos hasznosíthatóságára. A Kötháló lehetőséget kínál a köz-, a magán- és a civil szféra mindazon résztvevője számára, akik aktívan részt kívánnak venni ebben a napenergia népszerűsítését célzó kampányban. Kérjük, segítségünkkel és saját partnereivel együttműködve szervezzen programokat a magyarországi Napos Napok keretében!

 

Az Európai Solar Days egy olyan, több európai államra kiterjedő nemzetközi kampány, mely mind az Európai Unió, mind pedig a nemzetközi napenergia szövetség támogatását bírja. Ebben a 2011 és 13 között zajló, három éven át tartó európai együttműködésben 17 partnerország vesz részt, a magyarországi partner a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló). A Kötháló minden évben május 5-12 között szervezi meg Magyarországon az Európai Solar Days-hez kapcsolódó programsorozatot.

 

A kampányhoz azoknak a szervezeteknek, önkormányzatoknak, cégeknek, oktatási intézményeknek a csatlakozását várjuk, akik fontosnak tartják a napenergiában rejlő lehetőségek minél szélesebb körű elterjesztését, és ismeretségi köreik aktivizálásával hozzájárulnak a kampány kiszélesítéséhez.

 

A kampány programja nincs megszabva, keretében bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre kerülhet, amely megfelel a kampány célkitűzésének. Néhány ötlet a szervezőknek:

Önkormányzatoknak, cégeknek, magánszemélyeknek ajánljuk:

 • Tervezzenek és szervezzenek egy kampánynapot május 5 és 12 között vagy

 • Szervezzenek utcai rendezvényeket, akciókat, ahol a civil, önkormányzati és gazdasági szektor közösen népszerűsítheti a napenergia hasznosítás különböző formáit

Cégeknek ajánljuk:

 • Szervezzenek nyílt napokat a napenergia gyártó technológiai üzemekben, bemutató termekben és kereskedelmi központokban vagy

 • Szervezzenek szakmai fórumokat, workshopokat és konferenciákat, ahol a résztvevők ismereteket szerezhetnek és tapasztalatokat cserélhetnek a napenergia hasznosítás körében vagy

 • Mutassák be már megvalósult beruházásaikat szakemberek segítségével

Oktatási intézményeknek ajánljuk:

 • Szervezzenek egy Napos Napot iskolájukban, melyen játszva ismerhetik meg a gyerekek a napenergia hasznosítás módjait

 

A Kötháló és tagszervezetei örömmel állnak a szervezők rendelkezésére bármilyen, a programok szervezésével, kivitelezésével és népszerűsítésével kapcsolatos kérdést, problémát illetően. Hogy megkönnyítsük a szervezők munkáját (önkormányzatok, a szakmabeliek, a civil szervezetek és közintézményeket), szervezési ötletekkel, útmutatókkal látjuk el, kommunikációs és sajtó csomagot biztosítunk számukra.

 

Hogyan lehet csatlakozni a kampányhoz?

1. Keresse fel a kampány honlapját: www.naposnapok.hu

2. Regisztrálja a szervezendő helyi eseményt

3. Kérjen ingyenes kommunikációs csomagot

 

További szervezési és kommunikációs ötleteket a kampány honlapján talál.

A Napos Napok hazai és európai csapata a kampány teljes ideje alatt rendelkezésére áll: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 06/70/236-6618, www.naposnapok.hu

A magyarországi Napos Napok elektronikus Hírlevélre itt iratkozhat fel: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az Európai Solar Days hírlevélre itt iratkozhat fel: www.solardays.eu

 

Ötletek a csatlakozni kívánó szervezőknek:

 

 • Munkatársaikkal, barátaikkal tervezzenek meg és szervezzenek meg egy kampánynapot május 5 és 12 között!
 • Szervezzenek Napos Napot iskolájukban melyen játszva ismerhetik meg a gyerekek a napenergia hasznosítás módjait!
 • Szervezzenek utcai rendezvényeket, akciókat, ahol a civil, önkormányzati és gazdasági szektor közösen népszerűsítheti a napenergia hasznosítás különböző formáit!
 • Szervezzenek nyílt napokat a napenergia gyártó technológiai üzemekben, bemutató termekben és kereskedelmi központokban!
 • Szervezzenek szakmai fórumokat, workshopokat és konferenciákat, ahol a résztvevők ismereteket szerezhetnek és tapasztalatokat cserélhetnek a napenergia hasznosítás körében!
 • Mutassák be már megvalósult beruházásaikat szakemberek segítségével!
 • Rendezvényeiket népszerűsítsék a helyi sajtóban, rádión, televízióban és az Interneten!
 • Olvassák a Napos Napok Hírlevelet!

 

 


© 2022 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.