Kezdőoldal Hírek Friss hírek Ökoexpedíció a vénasszonyok nyarában
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Ökoexpedíció a vénasszonyok nyarában
2012. szeptember 29. szombat, 14:27

A szép időben sok látogatója volt pénteken Esztergomban az Expedíciózz a háztartásban! szemléletformáló rendezvénynek.

Szeptember 28-án a júniusi rendezvénnyel azonos helyszínen, a Széchenyi téren tartotta meg másodszorra is az Ökoexpedíciót az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület. Horváth Zoltán, a civil szervezet elnöke a Greenfo-nak elmondta, hogy az egyik szakértőjük házilagosan készített gyümölcsaszalókat hozott el – ezek iránt nagy volt az érdeklődés a gyerekek és felnőttek között egyaránt.

Az eseménynek sok látogatója volt, négy iskolás osztály is kijött a helyszínre. Pénteken piaci nap van a környéken, és a Széchenyi téren egyébként is nagy a forgalom, mivel itt van a bíróság, a posta és a városháza. Az emberek ügyeket intézni mentek, és elhaladtak a Környezeti Tanácsadó Irodák (Kötháló) sátrai előtt. Ha egy háziasszony megpillantotta a zöld háztartási szereket, vagy egy férfi az érdekes energiatakarékos kütyüket, akkor megállt megnézni ezeket.


Délután kettőkor Blaskovich Ákos hajóssal volt beszélgetés. Sajnos a médiaérdeklődés a vártnál kisebb volt, ugyanakkor pont jött egy általános iskolás csoport, úgyhogy volt néző bőven. A hajós tartott egy bemutatót a gyerekeknek: elmondta, hogy miért fontos a jövő szempontjából az energiatudatosság, bemutatott különböző eszközöket, mesélt az élményeiről, tengeri állatokról.

A rendezvény alatt kiváló volt az idő, igazi vénasszonyok nyarában volt részük a szervezőknek és látogatóknak. Reggel még csípős volt az idő, de aztán benapozta az idő a teret. Ennek köszönhetően az összes napelemes eszköz jól működött, a napelemes rádióból szólt a zenebona.

forrás:
Bajomi Bálint, greenfo.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.