Kezdőoldal Hírek Friss hírek Bútrolap égetés Nyíregyházán
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Bútrolap égetés Nyíregyházán
2015. február 28. szombat, 13:54

2015. február 3-án telefonon lakossági bejelentés érkezett az E-misszió Egyesülethez. A hölgy, aki betelefonált, arra panaszkodott, hogy az utcájuk mögött lévő egyik telephelyen bútorlapokat égetnek, melynek a füstje fojtogató és elviselhetetlen. A telefonáló a segítségünket kérte, de szeretett volna anonim maradni.

 

A bejelentővel sokat beszéltünk telefonon, igyekeztem meghatározni a pontos helyet, aztán még február 3-án bejelentettem a Felső-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek. A panaszos közben többször is felhívott, és új információkkal látott el minket. Szólt mikor füstölnek, és mondta, hogy pontosan be tudta határozni melyik telepről van szó.

Február 16-án kaptunk egy választ a Felügyelőségtől, miszerint bár 12-én voltak kint helyszínen, nem tudták beazonosítani a megfelelő bútortelepet, ugyanis több is van ott. Szerencsére még ezen a napon tudtam beszélni a panaszossal, és említettem neki a levelet, aki megadta a telefonszámát, és említette, hogy amennyiben anonim maradhat, úgy megmutatja a Felügyelőség embereinek a pontos telephelyet. Még 16-án a Felügyelőség felkereste a bejelentőt, aztán a helyszínen megállapították a jogellenes hulladékégetést, és megtették a szükséges lépéseket. A bútortelepen elismerték a hulladék égetését.

A Felügyelőség levélben értesített minket, és a bejelentőt is, hogy mivel 100 kWth névleges bemenő teljesítménnyel rendelkező kazánokat használtak, az ügy tovább került a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalnak, mint hatáskörrel rendelkező hivatalnak. A további bejelentéseket is nekik kell tennünk, ha folytatódna az égetés.

További információ:

Bozóki Viktória

E-misszió Egyesület

42/423-818

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.