Kezdőoldal Hírek Friss hírek 7. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélked
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

7. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélked
2016. május 12. csütörtök, 03:17

Hetedik alkalommal hirdetett környezet- és természetismereti vetélkedőt a Pápateszéri Általános Iskola a Madarak és Fák Napja alkalmából 2016. május 6-án. Mint minden évben, ezúttal is a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola adott otthont a rendezvénynek. A Reflex munkatársai mellett a SZE Apáczai Kar hallgatói segítettek a kétfordulós vetélkedő lebonyolításában. Miközben a résztvevő csapatok egyik fele tesztkérdésekre válaszolt, a többiek forgószínpad állomásokon kaptak gyakorlati feladatot.

A házigazdák Csetényi Dorina tanárnő által felkészített csapata most először végzett az első helyen. A Teszéri Királykák – Pekker Zsófia, Herki Vanessza, Karvas Réka, Forintos Marót – Horváth Ferenctől, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökétől vehették át az I. helyezettnek járó oklevelet és a kétnapos erdei iskolai program meghívóját.

A Pápai Türr István Gimnázium idén négy csapattal nevezett a vetélkedőre, közülük a Bostai Csilla tanárnő által felkészített „Almalekváros palacsinták” - Tóth Regina, Klesitz Betinna, Rozman Cintia, Stubán Emese - 2. helyezést és a Pápateszéri Önkormányzat által felajánlott 10 000 forintos könyvutalványát vehették át Völfinger Béla polgármestertől.

Harmadik helyen a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola „Fehér fűz” csapata – Narancsik Róza, Feczkó Csongor, Tóth Zoltán, Kocsis Benedek – végzett, felkészítő tanáruk Hajas Ildikó. Az oklevelet és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség ajándékát Peimli Piroska zsürielnök, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Kitaibel-díjas természetvédője adta át.

A vetélkedő résztvevői környezetbarát iskolaszerekből összeállított ajándékcsomagot – az első három csapat tagjai a hulladék képződés megelőzésére ösztönző pólót is – vehettek át a zsüri elnökétől és a versenyt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatójától.

A vetélkedő feladatait a SZE Apáczai Csere János Karának tanító szakos hallgatói dolgozták ki dr. Halbritter András oktatási dékán-helyettes irányításával, Peimli Piroska szakmai útmutatása alapján.

(Reflex Környezetvédő Egyesület, 2016 május 9.)

 

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.