Kezdőoldal Hírek Friss hírek Zöld Nap tanácsadással
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Zöld Nap tanácsadással
2017. június 13. kedd, 13:21

Miskolc, 2017.06.10.

Tagszervezetünk, az Ökológiai Intézet Alapítvány is partner volt annak a Zöld napnak a szervezésében melyet Miskolcon a Célpont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda szervezett a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvánnyal, s a Zöld Kapcsolat Egyesülettel közösen, a Vörösmarty téren június 10-én szombaton.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány tanácsadói ismét sikerrel alkalmazták a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata Szövetségétől kapott szemléletformáló eszközöket, mint pl. az öko-mágnes táblát, tájékoztató szórólapokat.

 

A rendezvény ideje alatt a részvevők megismerhették Miskolc város környezetkímélésre ösztönző és szemléletformáló munkáját és a „Zöld Város” megvalósulását. Bemutattak egy CNG buszt és egy kukás autót, a jó erőben lévők kerékpárral turmixolhattak banánt, a gyerekek óriás puzzle-t rakhattak ki vagy éppen óriás dobókockával társasozhattak, de volt mágnes tábla ökoháztartással, szerencsekerék a közlekedésről, fajátékok, babszem memori és zöld háztartás fotófal. Ki lehetett próbálni napelemes eszközöket, össze lehetett szerelni napkollektoros aszalót és komposztáló toalettet, valamint a jelenlévők megtudhatták, hogy milyen vadvilág rejtőzik a talajban.

A Zöld nap keretein belül a Zöld Város elérhetőségének és megvalósításának lehetőségeiről és a környezetvédelemről tartottak előadásokat. A rendezvényt Molnár Péter önkormányzati képviselő nyitotta meg.

 

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.