Kezdőoldal Hírek Friss hírek Hajdúhét
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Hajdúhét
2010. augusztus 17. kedd, 08:47

A Zöld Kör augusztus 14-én szombaton Hajdúböszörményben a Bocskai téren a Hajdúhét keretében környezeti tanácsadással, környezetbarát termékbemutatóval és ökolábnyom számítással várta az érdeklődőket sátrában.

A számolt ökolábnyomok 2,2 ha átlageredménye jól tükrözi a településre jellemző vidéki életformát: például a legtöbben gyalog vagy kerékpárral közlekednek, sokan maguk termelik meg a szükséges élelmiszert, vagy be tudják szerezni helyi termelőktől, elterjedt a komposztálás. A szép időnek köszönhetően egész nap működött a napelemes szélmalom, aminek nagy sikere volt, főleg a fiatalok körében. Sokan érdeklődtek a hagyományos tisztítószereket kiváltó környezetbarát megoldások iránt. A KÖTHÁLÓ sátra mellett a Magyar Természetvédők Szövetségének a Hajdúság helyi természeti értékeit és helyi termékeit bemutató programja, valamint az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játszóháza színesítette a programot.

Augusztus 14-20 között immáron 17. alkalommal kerül megrendezésre Hajdúböszörményben a Hajdúhét egyhetes kulturális programsorozata. A színes múltra visszatekintő rendezvénysorozatra az egész országból érkeznek látogatók. A folklór és színházi programokon, valamint koncerteken kívül legnagyobb sikereket a különböző kategóriákban vívott versenyek vonzzák, mint például a "Hajdúság főzőmestere" verseny, a "Hajdúk hajdúja" vetélkedés a legerősebb hajdú címért, a "Hajdú bajusz" verseny, a fogathajtó és díjugrató versenyek, a technikai sportok kedvelőinek pedig a traktorhúzó bajnokság.

 

Marosán Angéla
környezeti tanácsadó

Zöld Kör-Környezeti Tanácsadó Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2. II/22.
Tel: 52/280-038
Fax: 52/561-101
Mobil: 30/400-4953; 20/495-2982
E-mail: angela.marosan@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.zoldkor.net

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.