Kezdőoldal Hírek Friss hírek Pénteken már Egerben expedícióznak!
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Pénteken már Egerben expedícióznak!
2012. június 08. péntek, 05:47

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja, Expedíciózz a háztartásban c. kampányának standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.

Június 6-án, szerdán, a miskolci Szinva teraszon, csütörtökön, Nyíregyházán a Sóstói Öko-játszóházban az öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk. Az eddigi rendezvényekről a http://expediciozzokosan.hu/index.php/video-es-kepgaleria segítségével tudhatunk meg többet.

A családapák elsősorban a meglévő lakásuk energiatakarékos felújítás lehetőségeiről, a napenergia hasznosítást támogató pályázatokról érdeklődtek elsősorban a meghívott szakértőktől, de érdeklődve nézték, olvasták az aktív, a passzív és valamint az autonóm házakra vonatkozó információkat is. Számos energiatakarékos eszközt, napelemeket, napkollektorokat tekinthetnek meg a kampányra látogatók, de például házilag építhető napkollektoros aszaló makettjét is szétszedhetik, hogy meggyőződhessenek arról, nem lehetetlen ennek házilagos kivitelezése sem.

A háziasszonyok elsősorban a környezet és emberbarát tisztító tisztálkodó és mosószerek asztalainál toporognak, illetve a női és bababarát kozmetikumok iránt mutatnak érdeklődést. Részletes és hiteles információkat találnak arról, hogy nem csak nagymamáink, de napjaink legmegfelelőbb alternatívái között érdemes számon tartanunk a mosószódát, a szódabikarbónát, ecetet, citromlevelet. Ezek használatával ugyanis nagymértékben csökkenthetik a családban az allergiás és bőrproblémák megjelenését, s egyben az ilyen jellegű kiadásaik negyedére zsugorodhatnak.

Ugyancsak a pénztárcát kímélik a víztakarékosságot segítő eszközök, hiszen a keverőcsapok, a perlátorok, az azonnal vízstoppolást megoldó csap és zuhanyfejek, WC öblítő tartályok szintén 40-50%-al mérsékelhetik vízdíj számlánkat.

Amíg a szülők a standoknál beszélgetnek a környezeti tanácsadókkal, számos interaktív játékkal (kompomata, energomata, ökoház kirakó, napóra, vitorlás készítés) és egy hatalmas utcai társasjátékkal várják a kisebbeket is, a kampánynapokon.

A családbarát, felnőtteknek és gyermekeknek szóló rendezvények további helyszínei és időpontjai:

 

* Június 8. Eger (péntek), 11-17 óra között: Dobó tér (Életfa Környezetvédő Szövetség)

* Június 9. Esztergom (szombat), Széchenyi tér (Esztergomi Környezetkultúra Egyesület)

* Június 10. Győr (vasárnap), 11-17 óra között: ETO park (Reflex Környezetvédő Egyesület)

* Június 11. Veszprém (hétfő), 11-17 óra között: Sétáló utca (Kör Alapítvány)

* Június 12. Székesfehérvár (kedd), 11-17 óra között: Székesfehérvár, Piac tér, Alba Pláza előtti terület (Gaja Környezetvédő Egyesület)

* Június 13. Pécs (szerda), 11-17 óra között: Széchenyi tér (Pécsi Zöld Kör)

* Június 14. Szeged (csütörtök), 11-17 óra között: Széchenyi tér (Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület)

 

Valamennyi helyszínen 14 órakor kezdődnek a szakértők meghívásával bonyolított sajtótájékoztatók,* amikor alkalom adódik arra is, hogy megismerhessünk egy óceánon hajózó elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláscsapatot is, s hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni (www.80liter.hu). Minden órában ajándékokat sorsolunk ki az ökolábnyomukat számítók, a kérdőíveket és totókat kitöltő felnőttek és gyermekek körében.

 

További információ: F. Nagy Zsuzsanna, elnök, 70/600-2852, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.