Kezdőoldal Hírek Friss hírek Siker egy mobiltorony ügyében
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Siker egy mobiltorony ügyében
2014. április 07. hétfő, 11:57

2014. februárjában a Zöld Kör Környezeti Tanácsadó Irodájának segítségével a lakossági összefogásnak köszönhetően sikerült megakadályozni egy mobiltelefon átjátszótorony lakóházak közelében tervezett létesítését.

 

Egyesületünkhöz érkezett lakossági megkeresés Debrecenből, miszerint az egyik mobiltelefon szolgáltató cég átjátszótornyot akar létesíteni lakóövezethez túl közel. A torony sugárzása okozta egészségkárosodás és az érintett ingatlanok várható értékvesztése miatt széleskörű lakossági összefogás jött létre. A lakók tiltakozásának hatására a szolgáltató végül elállt tervétől, így sikerült megakadályozni a torony megépítését.

A mobiltornyok elektromágneses sugárzása okozta egészségkárosítást több tanulmány is alátámasztja. Működésük közben folyamatosan sugároznak, így annak az ember akkor is ki van téve, ha nem telefonál, illetve ha egyáltalán nem is használ mobiltelefont. A sugárzásnak nemcsak egészségügyi kockázata van, hanem lelki is az egészségkárosodástól való félelem miatt. Ezen kívül a torony rontja környezetünk természeti szépségét is. Ezért jogos a lakosság felháborodása a torony telepítésekor.

Az ügy sikeres megoldását nagyban segítette az egyesületünk által a lakóknak eljuttatott alábbi kiadvány: Dr. Kalas György: Stabil tornyok - mobil félelmek (REFLEX Környezetvédő Egyesület, 2002).

Bővebb információ:

Marosán Angéla
környezeti tanácsadó
Zöld Kör - A Föld Barátai Magyarország tagja
Környezeti Tanácsadó Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2. II/22.
Tel: 52/280-038, 20/495-2982
E-mail: 
 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.