Kezdőoldal Hírek Friss hírek Denevérmentés a MÁV-nál
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Denevérmentés a MÁV-nál
2008. szeptember 18. csütörtök, 11:05
Szeptemberben keresett meg minket a MÁV Ingatlankezel pécsi vezetmérnöke, hogy a tulajdonukban lév ingatlan(ok)ban meglehetsen elszaporodtak a denevérek, és kéne találni valami megoldást.
A Pécsi Zöld Kör tanácsadója felkereste a helyi denevérment csoport egyik tagját, és megkérdezte, hogy tudnak-e segíteni az ügy megoldásában. Egyébként ennek a csoportnak egy másik oszlopos tagja a pécsi állatkert igazgatója, akinek szakterülete a denevér. A konzultációt követen ígéretet kaptunk arra, hogy felveszik a kapcsolatot az ügyfelünkkel, bár az elején volt némi ijedtség, hiszen mégiscsak a MÁV-ról volt szó, ahol nem kevés mennyiség és méret épületet kell megvizsgálni (akkor még nem tudtuk pontosan mit kell átvizsgálni). Ennek ellenére vállalták az ingatlan(ok) feltérképezését. Mi visszajeleztünk az ügyfélnek, hogy a denevérment csoport vállalta a feladatot, és hamarosan jelentkezni fognak, és természetesen megadtuk a csoport elérhetségeit is.

Az ügy nyomon követése során kiderült, hogy a denevérment csoport segítséget kért a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságtól. A feltérképezés során kiderült, hogy egy épületrl van szó konkrétan, és szerencsére nincs olyan sok denevér, mint azt elzetesen gondolták, így befogásuk, és áttelepítésük is zökkenmentes lesz, amint az szi-téli párzási idszak befejezdik.

Dobrádi Gábor Pécsi
Zöld Kör
Környezeti Tanácsadó Iroda
7621 Pécs, Király u. 21.
Tel/Fax: 72/515-780
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.pzk.hu
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.