Kezdőoldal Zöldek és motorosok Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata,és a Magyar Gépjármimportrök Egyesületének közleménye
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata,és a Magyar Gépjármimportrök Egyesületének közleménye
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, valamint a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete tagvállalatainak képviseli megbeszélést tartottak a gépjárművek terepen történ használatának tárgyában.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy mivel a védett természetben az adott területen munkavégzés céljából engedéllyel használt járművek kivételével tilos mindenfajta gépjármű használata, a tilalom megszegőivel szemben olyan szankciókat szükséges alkalmazni, melyekkel megelőzhetők a további jogszabálysértések.

Egyetértés volt abban is, hogy a módosítás alatt álló erdőtörvényben és a hozzá tartozó végrehajtási rendeletben, pontosítani kell a gépjárművek erdőben történ használatának rendjét.

A megbeszélés résztvevői ezúton is felkérik a helyi önkormányzatokat, hogy ott, ahol a lehetőség adott, jelöljenek ki területet a gépjárművek (különösen a motorkerékpárok és a quad-ok) jogszer és a természetet nem károsító használatának elsegítésére.

A megbeszélés valamennyi résztvevőjének véleménye szerint erősíteni szükséges a gépjárművek vásárlóinak, használóinak tájékoztatását, melynek keretében fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy a járművek még csökken környezeti ártalma is károsítja a természetet és ezért a szabályozott keretek közötti gépjárműhasználatra kell a figyelmüket felhívni.

Egyúttal ezúton is felhívjuk a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetőinek figyelmét arra, hogy ezidő szerint megoldatlan az 50 cm3 alatti motorkerékpárok és a quad-ok (ATV-k) rendszámmal történ ellátása. Figyelembe véve, hogy az érintett gépjárművek forgalomba helyezését műszaki vizsgának kell megelőznie, elengedhetetlennek tartjuk a rendszám alkalmazását valamennyi gépjárműnél, hiszen e nélkül beazonosíthatatlan a természetkárosítás felelőse, ezen kívül megállapíthatatlan, hogy az adott jármű megfelel-e a biztonságos közlekedés feltételeinek.

Budapest, 2007. május

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Magyar Gépjármimportrök Egyesülete

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.