Kezdőoldal Hírek Friss hírek Tovább zöldül a Kocsonyafesztivál
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Tovább zöldül a Kocsonyafesztivál
2009. február 22. vasárnap, 10:16
A Miskolci Kocsonyafesztiválon a tavalyi nagy siker után az érdeklõdõket idén még színesebb programokkal várja az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlõdésért Alapítvány február 20 és 22. között. A Szinva-terasz melletti APEH parkolóban felállított Zöld Sátorban civil szervezetek 25 standon tartanak környezetvédelmi témájú elõadásokat, kiállításokat, termékbemutatókat. Az események párhuzamosan a Miskolci Galéria Dõry-pincéjében is zajlanak, itt elõadássorozat szól a zöld értékekrõl.

A szervezõk a legfiatalabb korosztályra is gondoltak: lesz játszóház, ahol a gyerekek természetes anyagokkal ismerkedhetnek meg, ellátogathatnak az állatsimogatóba, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ugyanis nyitott kapukkal várja a fesztiválon résztvevõket. A felnõttek a zöld bolt termékeibõl, illetve a miskolci biogazdák kínálatából válogathatnak. A Védegylet Fair Trade pultja fotókiállítással, filmvetítéssel, termékbemutatóval és kóstolással, a Zöld Kapcsolat Egyesület pedig komposztálási bemutatóval és komposztkeret igénylési lehetõséggel várja az érdeklõdõket. A Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága is részt vesz a fesztiválon, melyek a térség szelíd turizmusát mutatják be. Idén a Miskolci Gombász Egyesület meghívására a Krakkói Gombász Kör is kiállítást tart. Újdonságként a Mancs a Kézben Egyesület a kulturált, felelõsségteljes állattartás alapjaival ismerteti meg az érdeklõdõket.

A KEOP támogatás révén a KÖTHÁLÓ 15 tagszervezete az év során 60 alkalommal rendez utcai kampánynapot és vidéki tanácsadó napokat, melynek elsõ helyszíne a miskolci Kocsonya Fesztivál. A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) tagjaként az Ökológai Intézet a Fenntartható Fejlõdésért Alapítvány három napon át ingyenes környezeti tanácsadással és ökolábnyom-számítással várja a látogatókat. A KÖTHÁLÓ a "lakossági tanácsadás fejlesztése a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönzõ kampányok hatékonyságának növelése érdekében" címû projektjét, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósítja meg. Ennek keretében 2009. február 20-án délután került sor a kampányosorozat nyitó sajtótájékoztatóra.

További információ:
F. Nagy Zsuzsanna elnök
70/600-2852,
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.