Kezdőoldal Hírek Friss hírek Akkumulátor feldolgozó újra
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Akkumulátor feldolgozó újra
2008. július 02. szerda, 10:34
A Zöld Kör hajdúböszörményi irodáját 2008. május-júniusában Földesi szülk keresték meg a Kabára tervezett akkumulátor feldolgozó megépítése elleni tiltakozásukkal kapcsolatban.
Az ügy elzménye, hogy 2007-ben ugyanezt a létesítményt akarták megépíteni Vekerden, ennek megvalósítását akkor a Tiszántúli Természetvédk Társulatának együttmködésével sikerült szervezetünknek megakadályoznia. Akkor a létesítmény számára kijelölt, jól körülhatárolható (facölöpökkel megjelölt) terület a NATURA 2000 Természetvédelmi Hálózat része volt, ahol szervezetünk közremködésével elvégzett botanikai vizsgálatok alapján nagyobb kiterjedés pannon sziki gyep és kis fragmentumokban alföldi sztyepprét-maradvány található. A beruházás részeként a vizsgált terület 0,5 ha-os részén egy mezgazdasági mvelés alatt álló szántó mellett a 275/2004. Korm. Rendelet alapján, a Natura 2000 Természetvédelmi Hálózat részét képez, a különleges természetmegrzési területnek minsül pannon sziki gyepet lesimítózták, az eredeti növénytársulások élhelyét, a fennálló életközösségeket elpusztították.

A fenti, akár bncselekménynek is minsíthet jogsért magatartás kivizsgálása érdekében, szervezetünk feljelentést tett a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség illetékes osztályán, majd elhúzódó ügy eredményeként végül a beruházónak nem sikerült megvalósítania tervét. Most újra eltérbe került az ügy, de egy másik tervezett helyszínen. Szervezetünk küls szakértk (köztük Szuhi Attila) bevonásával is igyekszik ismét megakadályozni az akkumulátorfeldolgozó megépítését.

Az üggyel kapcsolatban további információk:
Molnár Antal egyesületi elnök
Zöld Kör-Környezeti Tanácsadó Iroda
4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2.
Tel.: 52/280-038 Fax: 52/561-101
Mobil: 20/955-6758
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.